RPG

RPG

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Komputery

#61 2008-06-09 19:13:48

Ezamel

Administrator

Re: Miesiąc 1

Ezamel uśmiechnął się szeroko.
    -    Oczywiście – pocałował ją w czoło – Imperium już drży na imię Nowej Jerozolimy...
    Po tych słowach wyszedł, by po kilku chwilach wrócić z posłańcem niosącym sporo pakunków.
    -    Połóż tutaj i idź do Zheora. – powiedział do mężczyzny – Coś ci da...

#62 2008-06-09 19:17:49

Nereida

Moderator

-Jasne idz a Zehor nakopie Ci do tyłka.
Usmiechneła się lekko  kiedy posłaniec juz wyszedł. Odsuneła powoli krzesło i wstała kładac dłonie na sporym okragłym brzuchu. Ciaza była już mocno zaawansowana i czuła ze rozwiazanie odbedzie się na dniach. Podparłą sie na biodrach i podesżła do kufra otwierajac go machnieciem reki. Z jego wnetrza wyskakiwały pojedynczo menzurki i fiolki.
-Bierzeemy se do działa panie kapitanie.

#63 2008-06-09 19:27:26

Ezamel

Administrator

Ezamel czując, że lepiej nie przeszkadzać wyszedł za posłańcem życząc Nereidzie powodzenia. Ruszył w stronę głównego wyjścia i skierował się do namiotów ochotników. Okazało się, że ruszyli sami, bez żadnego konkretnego przywódcy. Ocenił, że ledwo co piętnasty będzie w stanie walczyć z Imperium na ich terenie. Reszta...
    Fenrir także wydawał się być sceptycznie nastawiony do przybyszy. Jedli bezcenne zapasy, czekali tygodnie na nic.
    Liczbę mężczyzn oszacował na pięćdziesiąt tysięcy. Co piętnasty...
    -    Idź po Awangardę. – mruknął do Fenrira.

#64 2008-06-09 20:14:17

Nereida

Moderator

Westnchenła i pokiwała rozbawiona głową za zamykajacymi się drzwiami. Kiedy wszytskie szklane naczynka ustawione były w porzadku od najwiekszej do najmniejszej białowłosa wyciagneła z niemałym trudem ksiege która lerzała na samym dnie kufra. Otworzyła na zaznaczonej kiedys stronie.
-Krwawnik, mandragora, kiwat opuncji pył z kolca jednorożca...
czytała powoli składniki by byc bardziej świadomą tego co musi przygotowac kiedy w okolicy ud poczuła ciepło, przełkneła slinę i czytała dalej.
-Ziarno kakaowca, szczypta morskiej soli...
Ciepło w okolicy ud nasilało się, a malenkie krople spływały obficie na podłogę.Kolejny raz przełkneła slinę mówiąc na głos by byc bardziej świadoma sytuacji.
-Odchodzą mi wody...

#65 2008-06-09 20:21:16

Ezamel

Administrator

Fenrir ciągnął Zheora za nogawkę. Gdy drow chciał za nim iść wilk trącał go nosem dając znaki.
    -    Że niby jeszcze kto?
    Wilk nie był  w stanie nic powiedzieć, więc patrzył w oczy Zheora z nadzieją, że znajdzie zrozumienie.
    -    Nereida? Awangarda?
    Fenrir zaszczekał i usiadł czekając aż drow zbierze grupę.
    -    Nereido, Ezamel chce, żebyś...
    Urwał w pół słowa, a jego beznamiętny, mechaniczny ton głosu nagle załamał się.
    -    Rodzisz. – stwierdził i pozwolił nawet na drżenie głosu.

#66 2008-06-09 20:24:33

Nereida

Moderator

Kiedy zobaczyła minę Zehora zaczeła się śmiac łapiac łapczywie powietrze.
-Nie to tylko próba generalna. Gdzie Ezamel?

#67 2008-06-09 20:28:39

Ezamel

Administrator

-    Nie wiem, Fenrir po mnie przyszedł. Zdaje się, że potrzebuje wszystkich przy sobie... Fenrir! Sprowadź pana. – wilk popatrzył na drowa i przekrzywił łeb. Szczeknął wyrażając swoje niezadowolenie i zniknął. – Potrzebujesz czegoś?

#68 2008-06-09 20:32:41

Nereida

Moderator

Czuła jak ciepłe krople spływaja jej po kostkach pierwszy skurcz szarpnoł jej drobnym ciałem.
-na poczatek krzesło było by całkiem niezłym pomyszłem.
Usmiechneła się mimo ze na twarzy miała grymas bólu którego nigdy dotad nie doznała. Wydawała sie jnizsza i drobniejsza jakby skurczyła sie w sobie. Na czole wystapiły krople potu. powoli podeszła do długiego stołu kląc po krasnoludzku na czym swiat stoi ze jest tak daleko. Złożyła ksiąkę zaginajac róg strony.

#69 2008-06-09 20:38:52

Ezamel

Administrator

Drow natychmiast wypełnił jej prośbę. W tym samym momencie w sali zjawił się Ezamel, wyraźnie naburmuszony.
    -    Co ma znaczyć to wszystko? Posłałem po Awangardę!
Zmierzył wzrokiem Nereidę i Zheora.
    -    Rodzisz. – stwierdził powtarzając ton drowa.

#70 2008-06-09 20:44:23

Nereida

Moderator

Stali obok siebie z minami wyraznie przerazonymi. Zlustrowała ich uwąznie obejmujac sie mocno gdysz dopadł ja kolejny skórcz.
-nie przeszkadzaj sobie.
Wyszczerzyła się kiedy ból zelrzał.
-taka jest kolej rzeczy.
Po tych słowach obaj pobledli. Chwile sie zastanawiała ale stwierdziwszy ze jest tu jedynym medykiem i jedyną kobietą zaczeła się śmiac.
-Zehor pomożesz mi czy zemdlejesz? mam wam wyjasnic jak to sie robi?

#71 2008-06-09 20:48:52

Ezamel

Administrator

Obaj spojrzeli po sobie. „Nie ma wyjścia” mówili sobie bez słów i zabrali się do pomocy Nereidzie.
Ezamela nie zaskoczyłby szturm miliona nieśmiertelnych, desant na tyłach, atak z powietrza... Ale coś takiego? Powoli docierał do niego fakt, że jego ukochana faktycznie RODZI. Tylko Fenrir siedział niewzruszony.
-    Czego potrzebujesz? – zapytali oboje jednocześnie.

#72 2008-06-11 17:24:34

Nereida

Moderator

-akuszerki i medyka... ale patrzę na was i myślę że to raczej mało realne ... który chce być aaaaauuuu
Nie dokończyła gdyż jej ciałem szarpnął potężny skurcz.
-koniec wygłupów przynieście moją torbę ręczniki i wodę...
mruknęła dysząc ciężko. Objęła sie na brzuch.
-niecierpliwy jak tatuś...

Stopka forum

RSS